Over ons


Van Rossum Vastgoedadvies is een relatief jong bedrijf met 35 jaar ervaring in het vastgoedonderhoud. Eigenaar/oprichter Chris van Rossum is na een lange loopbaan in het vastgoedonderhoud zelfstandig verder gegaan vanuit de overtuiging dat vastgoedonderhoud meetbaar beter en goedkoper kan. Omdat er zeer ruime ervaring is opgedaan aan zoveel de zijde van de opdrachtgever als die van de uitvoerende partij(en) kent het samenbrengen van beide partijen geen geheimen meer. 

 

Snelle ontwikkeling

Terugkijkend op deze voorgaande periode heeft het vastgoedonderhoud met name de laatste 10 jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt waarbij de nadruk steeds meer kwam te liggen op het resultaat en veel minder op de inspanning. Traditioneel werd het onderhoud uitbesteed aan vastgoedonderhoudsbedrijven of aannemers met de meest gunstige economische aanbieding. Dit leidde tot een inspanningsverplichting van de opdrachtnemer tot het correct uitvoeren van hetgeen in het onderliggende bestek was beschreven, maar ook tot een inspanningsverplichting van de opdrachtgever. Deze diende immers te zorgen voor voldoende toezicht op het correct uitvoeren van de werkzaamheden waardoor er extra kosten gemaakt diende worden. Bijkomend nadeel was dat de opdrachtgever zich minder bezig kon houden met haar eigen kerntaak.

 

Resultaatgericht ontzorgen

Zou het niet mooi zijn dat u als opdrachtgever één partij kan inschakelen die de hele zorg over het vastgoedonderhoud op zich neemt. Hierbij formuleert u in overleg de meetbare kwaliteitseisen waar uw vastgoed aan moet voldoen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van de kwaliteitsnormen normen als beschreven in de publicatie Kwaliteit in Balans (KiB). Met andere woorden, u formuleert het resultaat waar de werkzaamheden omtrent het vastgoedonderhoud dient te voldoen. Dit wordt Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) genoemd hetgeen is voortgekomen uit het vroeger genoemde Resultaat Gericht Vastgoedonderhoud (RVO of RGVO).

 

MJOP

Een belangrijk hulpmiddel voor het RGS is het opstellen van een onderhoudsscenario voor tenminste 15 jaar. Op deze pagina wordt uiteengezet wat hier voor nodig is en hoe zo een onderhoudsscenario of meerjaren onderhoudsplanning (MJOP) eruit zou kunnen zien. Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) is het hebben van een MJOP zelfs wettelijk verplicht. Van Rossum Vastgoedadvies is gespecialiseerd in het opstellen van een MJOP tegen de laagst mogelijke kosten en een meetbare kwaliteit. Hier houden de mogelijkheden echter niet op. Wij kunnen tevens het gehele projectmanagement en het complete beheer van uw vastgoed verzorgen zodat u zich zorgeloos kunt richten op uw eigen kerntaken.

 

Ondersteunend

Tevens kunnen wij voor vastgoedonderhoudsbedrijven ondersteunende werkzaamheden verrichten in de vorm van calculaties en projectmanagement. Voor opdrachtgevers kunnen wij ook de directievoering verzorgen. Bent u particulier? Schroom ook dan niet op contact op te nemen voor een bouwkundige keuring inclusief rapportage of advies omtrent uw (ver)bouwplannen.

Laat u inspireren door de uitleg op de andere pagina’s op deze website.
Mocht u vragen hebben of verdere informatie willen neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.